23.10.2017 633

1970 yılında yapımına başlanan Karacaören barajında 1980 yılında su toplamaya başlanması ile birlikte Isparta İli Sütçüler İlçesi Çandır Köyü İlkokulunun ve Ortaokulunun su altında kalma tehlikesi baş göstermiştir.Bu sebeple Çandır İlköğretim Okulu Çandır Köyü Ilıca Mahallesinde bulunan Maliye Hazinesine kayıtlı 6325 metrekarelik bir alan üzerine 9 derslik , 2 idareci odası , 1 memur odası , 1 hizmetli odası , 1 öğretmenler odası ve 1 de laboratuar olmak üzere Devlet tarafından inşa edilerek 1991 yılında hizmete açılmıştır.

1996 yılından sonra Çandır İlköğretim Okulu taşıma merkezli bir okul konumuna getirilmesi ile birlikte öğrenci sayısı arttı.Bu sebeple önceleri mevcut ihtiyacı karşılayabilen okul binası daha sonra mevcut ihtiyacı karşılayamaz oldu.

2002 yılında köyümüz köyümüz büyüklerinden hayırsever vatandaşımız Oğuz ÖNDER Bey tarafından mevcut binaya 8 derslik ve 2 idareci odasını kapsayan ek binanın yapılması ile derslik sayısı 17'ye idareci odası sayısı 4'e yükselerek ihtiyacı karşılar hale getirilmiştir.

Çandır Oğuz Önder İlköğretim Okuluna; Çandır köyünün Günlüklü, Belentaş, Boynuzlu, Bayduç, Karamusalar, Yıldız ve Camili mahalleleri ile Sütçüler ilçesine bağlı Melikler köyü, Şeyhler köyü, Yeşilyurt köyü ve Burdur İli Bucak İlçesine bağlı Kızıllı köyünden taşımalı olarak gelen öğrenciler öğrenim görmektedirler.